Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Εμπρός Ανδρέα, Αντώνη, Αλέξη, για μια Ελλάδα Νέα!


* Εμπρός Ανδρέα, Αντώνη, Αλέξη, για μια Ελλάδα Νέα. Το είχε πει πρώτος ο Παπανδρέου το «Για μια Ελλάδα Νέα». Το λένε με μια μικρή καθυστέρηση 40 ετών και οι Σαμαράς – Τσίπρας.

* Ξεκινάνε οι εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια ΠΑΣΟΚ. Κανένας όμως δεν έχει αντιληφθεί αν είναι γιορτή, μνημόσυνο ή κηδεία, για να κάνει την ανάλογη ομιλία ή να ντυθεί ανάλογα.

* Μάλλον για το τελευταίο πρόκειται. Γι’ αυτό, όσοι πάνε στις εκδηλώσεις, οι μεν άνδρες να φοράνε πένθος, οι δε γυναίκες μπλακ τόταλ.

* Ξεχωριστές εκδηλώσεις θα κάνουν ο Γιώργος και ο Βενιζέλος. Δεν συναντιούνται πια. Η τελευταία φορά που βρέθηκαν πιο κοντά είναι όταν διασταυρώθηκαν τα αεροπλάνα τους στον αέρα.

* Αύξηση τουριστών στο Παρίσι για...
 την υπουργική κουστωδία (Χαρδούβελης, Δένδιας, Χατζηδάκης κ.ά.) στο Παρίσι, όπου θα την ελέγξει -κούρεμα, γυάλισμα κ.λπ.- η τρόικα. Πιο γραφικοί και από τον Σηκουάνα.

* Μπήκε ο Σεπτέμβρης, ευτυχώς, και τέλος οι ορκωμοσίες περιφερειαρχών, δημάρχων, συμβούλων. Πολλοί ορκίστηκαν. Φτάνουν συνολικά τα 8.132.785 άτομα.

* Τελικά, ο θρησκευτικός όρκος κέρδισε τον πολιτικό με 56,2%.

* Ο καλύτερος όρκος, πάντως, και από το Ευαγγέλιο και από τον πολιτικό όρκο, είναι ο όρκος στον Ποινικό Κώδικα. Και η καθιέρωσή του να αρχίσει από τη Βουλή.

* Διαψεύδονται οι διαδικτυακές μπιπ:

1. Ο Μώραλης δεν έκανε ούτε θρησκευτικό ούτε πολιτικό όρκο. Ορκίστηκε στον Μαρινάκη.

2. Η Βούλτεψη έβλεπε όλη τη νύχτα την κλασική ελληνική ταινία «Η Παριζιάνα», γιατί πάει στο Παρίσι. Να παραδεχτούμε, όμως, ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος βγάζει πιο πολύ γέλιο από τη Βλαχοπούλου.

3. Επανέρχονται από σήμερα οι περισσότεροι μεγαλοδημοσιογράφοι και θα ορκιστούν στην κυβέρνηση και τους νόμους της τρόικας. Καλώς τα παιδιά! Στην κατάλληλη στιγμή επιστρέφετε!

* Πολύ ακριβά τα εισιτήρια από σήμερα στα ΜΜΜ. Για να πας διαδρομή 90 λεπτών πρέπει να είσαι στη λίστα Λαγκάρντ.

* Ο Ανδρέας τώρα θα έλεγε ότι ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει ακροδεξιά.

* Κανονικά στις εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να συμμετέχει και η Ν.Δ. Και λόγω συγκυβέρνησης και λόγω των ποσοστών της, που έχουν καταγκρεμιστεί.

* Τα κανάλια δεν μεταδίδουν στις ειδήσεις τους τις δημοσκοπήσεις με τη διαφορά 8% σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας. Και καλά κάνουν, γιατί δεν πρέπει να μεταδίδουν πορνό τέτοιες ώρες.

* Και πέφτει ακόμη η Νέα Δημοκρατία. Το βαρέλι δεν έχει πάτο. Σε λίγο καιρό θα την βάζουν μέσα στα «Αλλα Κόμματα». Για μια Ελλάδα Νέα.