Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Ο Φάμπρι, ο Ζέκα και οι υαλοκαθαριστήρες ( από την Εφημερίδα των Συντακτών)


Ο Φάμπρι ήταν αγριεμένος και χθες το πρωί,  όταν μίλησε στους παίκτες . Μετά τον αγώνα με τον Πανθρακικό  δήλωσε: " Παίξαμε χωρίς κάθετες πάσες. Σαν υαλοκαθαριστήρες αυτοκινήτου, από αριστερά στα δεξιά και το ανάποδο". Στην Παιανία η ομιλία έγινε στο κεντρικό γήπεδο, όπου στη σέντρα ήταν ένα φιατάκι με μέτωπο προς το τέρμα. Μέσα στο αυτοκίνητο έβαλε τον Ζέκα με τον οποίο ήταν εξοργισμένος για την απόδοσή του. Η "Φουλ Άμυνα " ήταν και σε αυτή  την ομιλία του Φάμπρι και σας μεταδίδει τι ακριβώς είπε:

"Ζέκα, μπες στο αυτοκίνητο! Εντάξει. Βάλε μπρος τους υαλοκαθαριστήρες. Βλέπεις εσύ και οι άλλοι εδώ πέρα, πώς πάνε οι υαλοκαθαριστήρες; Από αριστερά στα δεξιά και το ανάποδο. Παράλληλα.  Έτσι και χειρότερα παίζατε εσείς. Και πολλές φορές παίζατε προς τα πίσω. Ζέκα, κάνε λίγο πίσω ! Πρόσεχε, θα πατήσεις τον Βύντρα! 

Δεν μου φαίνεται φυσιολογική η απόδοσή σας μετά το 1-0. Παίξατε  χειρότερα και από τον αγώνα με Βέροια. Το πιάσατε το υπονοούμενο. Σαν σακαράκες παίξατε! Τι με κοιτάς Ζέκα; Η εξάτμισή σου είχε μπουκώσει. Ορέστη Καρνέζη, δεν μου άρεσες. Δεν ήταν έξοδος σε γήπεδο αυτή , αλλά σε Εθνική Οδό. Καρμανιόλα. Ζαν Αλέν  Μπουμσόνγκ, ο Παπαδόπουλος σου κόλλησε το γκολάκι. Σερνόσουν. Φλάντζες, τσιμούχες καμμένες. Σπυρόπουλε στο γκολ, σου είχε κοπεί το διαφορικό. Μη γελάς Ζέκα! Βιτόλο να πας να αλλάξεις συμπλέκτη. Κουίνσι , σε έβαλα αλλαγή , αλλά αμόλαγες μπροστά και η μπάλα έμενε πίσω. Με τα φρένα σπασμένα, σαν τρελό φορτηγό. Σκάσε επιτέλους Ζέκα! Σας κόρναρα εγώ από τον πάγκο, αλλά δεν ακούγατε τίποτα. Και βόμβα να έπεφτε στο Μολ δίπλα στο γήπεδο, δεν θα την ακούγατε.

Δεν σας είπα όμως, πώς  παίζουμε κάθετα. Λοιπόν Ζέκα  βλέπεις αυτό το τέρμα απέναντι; Σκίσε τα δίχτυα με τους υαλοκαθαριστήρες, τρύπησέ τα . Βάλε μπρος... έτσι.. πάτα το γκάζι... πιο δυνατά... πιο δυνατά... έτσι παικταρά μου... έτσι κάθετα... μπράβο... μπράβο... ώπα... ώπα, τι κάνεις! Μαλάκας, μαλάκας, μαλάκας! Έπεσες πάνω στο  δοκάρι , εντελώς μόνος κι  έσπασες και τους υαλοκαθαριστήρες! Μα καλά, σε τι ομάδα με φέρανε; Αυτή δεν είναι ομάδα, είναι νεκροταφείο αυτοκινήτων! Δουλειά τώρα! Όλοι στο πάρκινγκ! ".

"Είστε ο Γκουρντιολαντώνης" ( από την Εφημερίδα των Συντακτών)


Συμβόλαιο 14 χρόνων υπέγραψε τα μεσάνυχτα ο Αντώνης Νικοπολίδης με τον Ολυμπιακό, γι αυτό οτιδήποτε διαβάσατε στις προηγούμενες σελίδες από τον Μορφονιό και τον Ασημακόπουλο, μην το λάβετε σοβαρά υπόψιν. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν ενθουσιασμένος  από την πρώτη παρουσία του νέου τεχνικού στον πάγκο, γιατί είδε επιτέλους καλή μπάλα  στο 2-0 με τα Γιάννινα και έκανε πρόταση για 28 χρόνια συμβόλαιο, αλλά συμφώνησαν ακριβώς στα μισά.

Ο Ολυμπιακός ήταν σούπερ επιθετικός και έπαιξε σούπερ μπάλα  για ένα σούπερ τρίλεπτο, από το 10 έως 12´ που έχασε τρεις  σούπερ ευκαιρίες με Πίνο, Τζιμπούρ και Αμπτντούν και αποθεώθηκε από τους φιλάθλους, που πάλι την έκαναν κοπάνα και δεν γέμισαν το Καραϊσκάκη. Πολύ καλοί ήταν επίσης και πετούσαν φωτιές οι "ερυθρόλευκοι" στο διάστημα μεταξύ 85´ και 86´ για 27 δευτερόλεπτα.

Οι διαφορές ήταν εμφανείς με τον Ζαρντίμ. Ο Νικοπολίδης εμφανίστηκε με κοστούμι που θέριζε και όχι σαν τα ρούχα του Ζαρντίμ από τα παζάρια της Πορτογαλίας. Ο Αντώνης ήταν όρθιος με τα χέρια στην τσέπη και δεν έκανε αυτές τις καραγκιοζίστικες ενέργειας του Λεονάρντο με τα δύο χέρια μαζεμένα  , όταν έμπαινε γκολ. Και είδαμε τον Νικοπολίδη πόσο σοβαρά πανηγύρισε το πρώτο γκολ χωρίς να κάνει ούτε μία γκριμάτσα και πάντα με τα χέρια στην τσέπη και στο δεύτερο απλώς χειροκρότησε, χωρίς τα χέρια στην τσέπη. Μίλησε όμως  στη λήξη πάλι με τα χέρια στην τσέπη στον ρεπόρτερ Νίκο Γαβαλά.

Ο διαιτητής Δασκαλόπουλος αρνήθηκε πάντως ένα τουλάχιστον πέναλτι στα Γιάννινα και έδειξε ότι μπορεί να άλλαξε προπονητή ο Ολυμπιακός, αλλά στα σφυρίγματα δεν άλλαξε κάτι.

Ο κ. Μαρινάκης πριν τον αγώνα είπε στον προπονητή του Ολυμπιακού: "Κύριε Νικοπολίδη, όπως γνωρίζετε οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού αυτό που ζητάνε από την ομάδα είναι μόνο καλό θέαμα. Πρωταθλήματα και τέτοια, τα σιχαίνονται. Γι αυτό δεν μας νοιάζουν οι ήττες, αλλά η καλή μπάλα. Και πεντάρα να φάμε, που λέει ο λόγος, αν έχουμε ξεσηκώσει το Καραϊσκάκη με την απόδοσή μας, κανένα πρόβλημα. Αντίθετα, θα μπουκάρουν  οι φίλαθλοι μας μέσα. Με αυτά τα λόγια να πορεύεστε, τουλάχιστον στον σημερινό αγώνα, αν τον βγάλετε όλον. Είστε  ο νέος Γκουαρντιολαντώνης και ο νέος Βιλανονικοπολίδης.  Ευχαριστώ και εύχομαι να επαναλάβετε  την απόδοσή σας στον αγώνα με την Άρσεναλ".

Εν πάση περιπτώσει αυτά λέει το ρεπορτάζ της " Φουλ Αμυνας" και αν γίνει κάτι απρόοπτο και ο Αντώνης Νικοπολίδης δεν μείνει  τελικά 14 χρόνια στον πάγκο και φύγει μετά το  θριαμβευτικό με καλή μπάλα 2- 0 με τον ΠΑΣ, αυτό δεν θα είναι θητεία προπονητή , αλλά τουίτ.

Συνελήφθη η χύτρα (από την Εφημερίδα των Συντακτών)


Το μόνο που δεν ακούσαμε είναι ότι στο Mall ήταν ο Σαμαράς για καφέ. 

Η έκρηξη ήταν αυθαίρετη.

Η τρόικα ζήτησε να δουλεύουμε σαν το παρακράτος. Όλες τις μέρες.

Τώρα πώς  δεν βρήκαν  τον δράστη ή δράστες αμέσως,  με χιλιάδες κάμερες εκεί μέσα, κανένας δεν το καταλαβαίνει. Μπορεί να μπήκαν με κουκούλες.

Μπήκαν με μακιγιάζ, είναι  το πόρισμα.  Είχαν σηκώσει τον Χόντο, την προηγούμενη μέρα.

Δεν εκκένωσαν το Mall , γιατί περίμεναν τον Δένδια να το εκκενώσει. 

Εκκένωσαν το Mall, λέει η διεύθυνσή του. Φαίνεται ότι οι σεκιούριτι δεν είναι άνθρωποι.

Είχαμε και ανώνυμο τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο Καραϊσκάκη, στον αγώνα Ολυμπιακού - ΠΑΣ .Το ματς συνεχίστηκε κανονικά και ό, τι γίνει, γιατί άντε να εκκενώσεις γήπεδο με 20.000 φιλάθλους.

Τελικά αργά τη νύχτα αποκαλύφθηκε ότι το τηλεφώνημα- φάρσα το έκανε ο Ζαρντίμ , γιατί απολύθηκε από προπονητής.

Εγραψαν  και αναρχικό σύνθημα οι δράστες καθώς έφευγαν: "Μολ λαβέ". Και αυτό προδίδει τον πολιτικό χώρο στον οποίο ανήκουν.

Το χτύπημα ήταν για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Την ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση "Ποτέ την Κυριακή".

Η έκρηξη πάντως ήταν "μικρής ισχύος" λένε ορισμένοι και δεν θάκανε κακό. Θα ήταν μεγάλη, αν ακούγονταν και στο Golden Hall.

Χάθηκε εντελώς και  η ζαρντινιέρα με όσα γίνονται. Έχει όμως ένα καλό αυτή η υπόθεση. Η ΕΛΑΣ παρήγγειλε  κιόλας 5000 ζαρντινιέρες. Εθνικός Κήπος θα γίνονται οι δρόμοι στις διαδηλώσεις.

Τις ζαρντινιέρες θα τις τιγκάρουν με λουλούδια. Γι αυτό οι αλλεργικοί να μην πηγαίνουν στις διαδηλώσεις.

Από λάθος  έσκασε ο εκρηκτικός μηχανισμός. Χτύπησε σε ζαρντινιέρα.

Σε χύτρα είχαν βάλει τα εκρηκτικά.Τόση διαφήμιση που έγινε, ουρές από το πρωί για να την αγοράσουν.

Ο τρομοκράτης  πάντως  που έβαλε τον μηχανισμό, όταν μπήκε στο Μall έκρυβε το πρόσωπό του με τη χύτρα για να μην τον πιάνουν οι κάμερες.

Και ο Δένδιας,  μετά τον Στουρνάρα , αμφισβητεί δικαστικές αποφάσεις. Να παραιτηθούν και να αναλάβουν δικαστές.

Στην ανακοίνωση της ΝΔ  αναφέρεται ότι θραύσματα της έκρηξης στο Mall βρέθηκαν στο γραφείο του Σαμαρά στη Συγγρού. Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός έσκασε για να δυναμιτίσει  το κλίμα ενόψει της επίσκεψης Τσίπρα στις ΗΠΑ. Ο Βενιζέλος δήλωσε ότι δεν είχε τον εκρηκτικό μηχανισμό στα συρτάρια του. ´