Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Μεγάλο αφιέρωμα του Ριζοσπάστη στους " Αγανακτισμένους"

Πέντε ολόκληρες σελίδες αφιερώνει σήμερα ο " Ριζοσπάστης"  στη μεγάλη διαδήλωση των "Αγανακτισμένοι" στο Σύνταγμα και στις άλλες πλατείες της  χώρας. Υπάρχει ακόμα ειδικό ένθετο με 182 φωτογραφίες από τους πολίτες που ξεκουνήθηκαν επιτέλους από τους καναπέδες και παρουσιάζει με λεπτομερέστατο τρόπο τι διαφορετικό έγινε χθες σε όλη την Ελλάδα ενάντια στο Μνημόνιο, στα φριχτά μέτρα .

Χιλιάδες εργαζόμενοι , άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, σπουδαστές , γυναίκες, φτωχοί αγρότες , τονίζει η εφημερίδα στο κύριο άρθρο της σήκωσαν ασπίδες προστασίας στα μέτρα της πλουτοκρατίας και σήμανε πανεργατικός και όχι μόνο ξεσηκωμός ενάντια στη μεγάλη ληστεία της κυβέρνησης και της συμμορίας του ΔΝΤ.

Κεντρικό σύνθημα το "Πάρτε το μνημόνιο και φύγετε απο δω, ούστ", "Κλέφτες, κλέφτες" , διαβάστε μέσα τα 1658 συνθήματα που ρίχνει πλέρια την κυβέρνηση των Βρυξελλών. Ο Ριζοσπάστης θα έχει και έκτακτο φύλλο σήμερα, για τον ξεσηκωμό.

Φυσικά....







Αγανακτισμένη η Παπαρήγα με τους "Αγανακτισμένους"...


Κατά των συγκεντρώσεων των "Αγανακτισμένων " που έχουν προγραμματιστεί σήμερα είναι η Αλέκα Παπαρήγα .

Και ακούγοντάς την στον REAL fm να απαντάει στην ερώτηση του Νίκου  Χατζηνικολάου, πως βλέπει αυτές τις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα και σε πολλές άλλες πόλεις , φάνηκε μάλλον ... αγανακτισμένη για την κίνηση αυτή που τη χαρακτήρισε " μόδα"

Μερικά από τα λόγια της :

Με τους καναπέδες στο Σύνταγμα!

Μειώνεται ο φόρος κατά 180, 2 % στους καναπέδες για να μπορούν να κάθονται άνετα οι Έλληνες και να μη σηκώνονται στιγμή και να βγαίνουν στο δρόμο, σε διαμαρτυρίες , διαδηλώσεις.Αλλωστε , αυτό είναι το μοναδικό σημέιο που διαπρέπουμε,

Η κυβέρνηση αύξησε τον ΦΠΑ παντού σε μια απίστευτη φοροεπιδρομή, εκτός όμως από τους καναπέδες , όπου αντίθετα έκανε τεράστια μείωση του ΦΠΑ που έφτασε στο μείον. Και αυτή είναι η μεγάλη έκπληξη που θα ανακοινώσει με διάγγελμα ο...

"Μέσι, Μέσι και όχι μισθοί στη μέση!"

Το Πάμε Λουκέτο σας δίνει  για τις αποψινές διαδηλώσεις των "Αγανακτισμένων" αλά ισπανικά, μερικές χρήσιμες συμβουλές , λόγω της ιδιαιτερότητας της " ελληνοϊσπανικής" διαδήλωσης.

Διαβάστε προσεκτικά για τα ελληνοϊσπανικΑ συνθήματα , το λουκ για τις πλατείες και άλλα πολλά που χωρίς αυτά μείνετε καλύτερα στο σπίτι :

Κεντρικό σύνθημα θα είναι βέβαια αυτό...

" Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα" ή "Χρεοκοπημένοι στο Σύνταγμα;"

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ!

" Αγανακτισμένοι"  στο Σύνταγμα απόψε και στις άλλες πλατείες  της χώρας  , αλά ισπανικά. 

Το " αγανακτισμένοι" όμως είναι πολύ λίγο για να εκφράσει αυτό που έχουν πάθει οι Έλληνες και το clopy paste από τους Ισπανούς , μάλλον δεν ταιριάζει σε εμάς τους πολυμήχανους και πανέξυπνους Έλληνες (ανεβάζουμε το ηθικό τώρα!)

Οι Ισπανοί μπορεί να είναι " αγανακτισμένοι΅ εμείς όμως είμαστε κάτι,   πολύ ...

" Ισπανοί , εσείς μας μάθατε τον καναπέ, με την Μπαρτσελόνα!"

Απαντάμε  αγανακτισμένοι βροντερά στους Ισπανούς που έβγαλαν πανό στις διαδηλώσεις τους και τόλμησαν να μας πουν " Ησυχία, να μην ξυπνήσουμε τους Ελληνες". Τι εννοούν οι ποιητές; Αυτή η θρασεία προσβολή και μόνο , πρέπει να μας κάνει να βγούμε σύσσωμοι οι Ελληναράδες στις πλατείες και να διαδηλώσουμε κατά των ισπανών για τη μεγάλη προσβολή που μας έκαναν.

Λοιπόν. Πρέπει να απαντήσουμε. Σε λίγο το Πάμε Λουκέτο θα κάνει σχετική σελίδα στο facebook για να πολεμήσουμε τους Ισπανούς.

Τα συνθήματά μας και οι απαντήσεις μας στους Ισπανούς για το πανό είναι:

Σωστά πήγε ο ΦΠΑ 23% στις φακές

Παίρνει και καμιά σωστή απόφαση η κυβέρνηση. Μια από αυτές είναι η αύξηση  στον ανώτατο συντελεστή  ΦΠΑ των τροφίμων και ειδικότερα της φακής. 

Τους τελευταίους μήνες είχε παρατηρηθεί κερδοσκοπία στα σούπερ μάρκετ με τις φακές. Το έβρισκαν σχετικά φθηνά οι Έλληνες και πήγαιναν στα ράφια και τις ξεσήκωναν όλες . Υπήρχε πελάτης  μάλιστα που έπαιρνε μέχρι και 100 φακές μαζεμένες  .

Να διευκρινίσουμε όμως, ότι ...